30 квітня Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини з робочим візитом та з намірами подальшого розширення співпраці відвідала делегація з Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Програма зустрічі була досить цікавою та насиченою. Спільно проведено Всеукраїнську наукову конференцію «Трансформаційні зміни в соціальній роботі та психології в умовах сьогодення: міжнародний та національний досвід» та форум молодіжних лідерів «Лідерство в умовах невизначеності».

У програмі цих заходів відбулися зустрічі керівництва педагогічного факультету УДУ із ректором університету Олександром Безлюдним та представниками ректорату, на яких обговорили подальші можливості реалізації спільних проєктів та програм. Декан педагогічного факультету Тарас Олефіренко передав вітання та вдячність від ректора УДУ імені Михайла Драгоманова академіка Віктора Андрущенка за активну співпрацю у розвитку освіти і науки України та вручив символ дружби – художнє полотно.

Фінансову та організаційну підтримку цих заходів забезпечили первинна профспілкова організація (голова Валентин Хитрук), факультет соціальної та психологічної освіти (декан Оксана Кравченко), факультет мистецтв (декан Інна Терешко) Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, органи студентського самоврядування університетів.

З вітальним словом до учасників заходів звернулася проректор з наукової роботи УДПУ Тетяна Годованюк та декан педагогічного факультету УДУ Тарас Олефіренко. Вони наголосили, що організація спільних заходів – це не лише можливість представити свої дослідження та висловити думки, але й платформа для формування нових стратегій та розробки інноваційних підходів у сфері соціальної роботи та психології, молодіжного лідерства.

І навіть повітряні тривоги не стали на заваді обміну досвідом та розробленні нових ідей. У сховищі молоді лідери обговорювали ефективні шляхи розв’язання проблем у сучасному світі великих викликів.

Студенти двох університетів взяли участь у благодійному концерті, організованому з метою збору коштів для придбання помпової рушниці та дронів для 118 бригади 160 батальйону, в якому несе службу науково-педагогічний працівник університету.

Студентство – це велике, дружелюбне й гомінке братство, тому гостей, що завітали до нашого університету студрада університету старалася приймати дуже гостинно, як рідних. Відвідування весняних алей чарівної «Софіївки» у супроводі гіда стало прекрасним завершенням першого робочого дня спільних заходів. Наступного дня гості мали можливість познайомитися із нашим прекрасним містом Умань.

Співпраця двох потужних закладів педагогічної освіти створює нові можливості для студентів у процесі професійного зростання, реалізації спільних освітніх та наукових проєктів.

Пресцентр УДПУ